Pentru tranzacțiile din Marketplace care folosesc serviciul de Escrow, există următoarele variante de facturare.

  1. Factură fiscală cu TVA. EUReg emite o factură fiscală purtătoare de TVA. Dacă cumpărătorul are un cod de TVA intracomunitar din afara României vom aplica cota de 0%, alfel vom folosi cota de TVA din România de 19%
  2. Factură fiscală fără TVA. Disponibilă dacă vânzătorul este firmă neplătitoare de TVA. Factura este emisă de către vânzător, iar EUReg acționează ca intermediar de plată
  3. Fără factură. Variantă disponibilă dacă vânzătoul este persoană fizică. În acest caz EUReg acționează ca intermediar de plată și nu poate emite o factură pentru această tranzacție.
    Dacă cumpărătorul este societate comercială și are nevoie de documente justificative pentru a deconta plata, putem genera un contract între vânzătorul persoană fizică, EUReg în calitate de agent și cumpărător. În acest caz nu se achită TVA, iar achiziția se înregistrează ca cheltuială pe baza contractului.

  4. Pentru toate serviciile prestate de EUReg, de ex. comisioan de intermediere, comision de plată, se emite o factură fiscală purtătoare de TVA.