Domenii în carantină (PendingDelete)


Dacă proprietarul unui domeniu nu achită taxa anuală de mentenanță, domeniul este suspendat (intră în carantină) pentru o perioada de 90 de zile. După perioada de carantină domeniul este șters din Registrul de domenii .RO și devine disponibil pentru înregistrare conform principiului "primul venit, primul servit".

În secțiunea de licitații publicăm liste cu domeniile aflate în carantină care urmează sa expire în zilele următoare.


Serviciul Primul la Coadă


Serviciul Primul la Coadă monitorizează constant starea unui domeniu și încearcă să-l înregistreze imediat ce devine disponibil. Această acțiune este cunoscuă și sub numele de drop catching (eng) sau capturare.


Licitează pentru domeniul dorit


Dacă mai multe persone sunt interesate de serviciul Primul la coadă pentru un nume de domeniu, vom organiza o licitație publică și clientul care a licitat cea mai mare sumă beneficiază de acest serviciu. Licitația pentru capturarea unui domeniu în carantină se închide cu 1 oră înainte de data estimată la care o să fie șters domeniul. Eureg nu participă la licitații și nu capturează domenii pentru sine cu scopul de a le vinde ulterior la un preț mai mare.


Capturarea domeniului


Monitorizăm starea domeniului și în cel mai scurt timp posibil după ce domeniul este șters din Registrul de domenii .RO, vom încerca să-l înregistrăm pentru clientul care a achizitionat serviciul Primul la coadă. Cu cât un domeniu este mai popular cu atât mai multă lume va încerca să-l înregistreze și mai multe companii (cum suntem noi) vor încerca să-l captureze, de aceea nu garantăm că vom reuși să capturăm un anumit domeniu.

Resursele de capturare sunt alocate în funcție de prețul de închidere al licitației, astfel o licitație care s-a închis la €100 are mai multe șanse de reușită decât o licitație care s-a închis la €20.


Licitații anulate


Domeniile sunt șterse în general după miezul nopții, iar licitațiile se închid cel târziu la ora 23:30 pentru a pregăti sistemele de capturare. Deținătorii pot prelungi un domeniu în orice moment până când este șters din Registrul RoTLD. Unii deținători aleg să-și prelungească domeniul cu câteva minute înainte de miezul nopții, este dreptul lor și nu avem cum să controlăm sau să prevenim acest lucru. Sistemele noastre vor detecta dacă un domeniu a fost prelungit și vor anula licitația și serviciul Primul la Coadă pentru respectivul domeniu. Dacă ai licitat pentru domeniu, vei primi o notificare prin email.


Capturarea cu succes a unui domeniu


Dacă reușim să capturăm domeniul, vei primi o factură prin email, factură ce trebuie achită în termenul indicat, în caz contrar rezervarea domeniilor expiră.

IMPORTANT


Din motive tehnice când serverele noastre pot fi suprasolicitate, este posibil ca anumite oferte să nu fie înregistrate sau să fie înregistrate și să nu fie valide.
Putem, la discreția noastră, să refuzăm orice ofertă sau să nu atribuim un domeniu. Nu vom comenta și nu ne vom justifica deciziile luate.